חזרה לדף הבית חזרה לדף הבית
תפריט הוסף למועדפים תפריט צור קשר תפריט
אודות
תפריט
חברה וחינוך
תפריט
תרבות ופנאי
תפריט
ענפים ועסקים
תפריט
פנימי לחברים
תפריט
ספר מבקרים/Guest Book
לאתר שער הגולן בפייסבוק הדף שלנו בפייסבוק
כמה גשם ירד כמה גשם ירד
» ארוח כפרי "אל מול גולן"
» בית סיעודי - בית הדר
» בריכת שחייה
» השכרת דירות
» ענף המזון
» מינימרקט שער-הגולן
» מרכז האופניים
» מתפרה ראשית
» סטודיו "עיצוב קבוצה יוצרת"
» תובלה
ענפים ועסקים | ענפים מסחריים | ענף המזון
ענף המזון
מנהל: אייל מורן
מנהל המטבח: רם אבישר
מנהלת חדר האוכל: חגית מאיה

חלוקת מצרכי מזון לחברים 1974 המחלק - חיים זוהר
איך הכל התחיל
 
חדר האוכל הראשון היה אוהל בתוך החומה. אח"כ נבנה חדר אוכל מבלוקים עם גג רעפים, ולצידו מטבח ומאפייה.
במאי 1948 הקיבוץ נהרס כולו. החברים שחיו בשער הגולן בישלו ואכלו במשך שנה בבית ילדים הרוס למחצה (כיום מבנה הנה"ח). כחלק משיקום הקיבוץ שיפצו את מבנה חדר האוכל וכיסו אותו בפח עגול (משאריות מחנות הצבא הבריטי). היו בו שולחנות וספסלי עץ, צלחות מאלומינוים שהוחלפו אח"כ בכלי פלסטיק, צלחת ציבורית וסכין אחד לכל שולחן. בימי גשם כוסתה הרצפה בנסורת נגד הבוץ.
ב-1951 הוחלט להקים חדר-אוכל חדש. האדריכל היה מיסטצ'קין, שתכנן "מבנה מכנסיים" – שני אגפים ניצבים זה לזה באלכסון ועֲזָרָה באמצע. בפברואר 1952 הונחה אבן הפינה, ונבנה רק אגף אחד (היום האגף הקטן) ולידו מטבח וחדר קירור. האחראים על הבנייה היו אברהם הלמר ופלי ראובני ז"ל. עם הכניסה לחדר האוכל החדש תם עידן הצלחות הציבוריות. המבנה החדש נחנך ברוב עם במסגרת חגיגות ה-20 לקיבוץ בשנת 1957.
עם השנים גדל מספר החברים והוחלט להקים את האגף השני. הפעם לא לקחו סיכון ומראש חשבו שהגודל כן קובע. בשנת 1966 החלה בניית האגף השני – "האגף הגדול". הבנייה מומנה מקרן הרנטות מגרמניה של חברי הקיבוץ. האחראי לבנייה היה שייקה גורי ז"ל. ב-1969 הסתיימה הבנייה שכללה גם את האולם המרכזי (שהיום משמש את ההגשה העצמית).
    
בתיה נצר ופרידה שפיגלר - 1957

רכזות האקונומיה הראשונות היו אהובה צור, רחל סגל, רות לרר, איטקה בונה. מעניין שכולן היו בנות...
תקציב כלכלה לחבר בסוף שנות ה- 60 היה כ- 2 לירות לחבר ליום.
זקני המקום מספרים שמתחת למבנה המטבח קיים בונקר ששימש כמטבח בתקופת המלחמה.
חדר האוכל - מבט חיצוני
 
כיווני התפתחות 
 
כיום (מעודכן לספטמבר 2012)
ענף המזון מספק מזון ללקוחות הבאים:
תיירות שער הגולן.
חברי שער הגולן
חברי קיבוץ כינרת
מפעל גולן-ארוחות במפעל בוקר+ערב.
בית סעודי שער הגולן.
מפעל גולן - ארוחות במפעל בוקר + ערב.
בתי הילדים + חברת הילדים + נעורים.
נבדקות אפשרויות מכירה נוספות בעמק.
 


הידעת?
סועדי שער הגולן הם צרכני העופות הגדולים ביותר בכל אזור הצפון. זהו המטבח היחידי שמספק עופות כל יום. שיא המנות שיצא בערב אחד
כ- 900 מנות (בחג הקיבוץ ה- 70).



הגשת מנות 2007

מהנעשה בשטח
בעידן ההפרטה, חדר האוכל ממשיך לתפקד ולהסעיד את מרבית חברי שער הגולן.
צוות המטבח והאקונומיה מורכב מחברים ושכירים.
התפריט הוא שבועי ומשתנה בהתאם לעונות השנה. עונת השיא של מספר האוכלים הינו בחודשים יולי-אוקטובר.
בשנת 2010 החלו לגבות תשלום בעד הארוחות בשיטת ה"קפיטריה" (משלמים על מה שלוקחים).
למרות שינוי השיטה המחירים סבירים והחברים עדיין ממשיכים להגיע. הרי כולם יודעים שהאוכל הוא רק תירוץ...
בימים אלה האגף הקטן של חדר אוכל שופץ ושודרג, כמקום למפגש תרבותי.

 
ליצירת קשר
נייד: 052-3864261 (אייל) 
טלפון:  04-6677383 
אימייל: economia9@gmail.com     
 


מנהל הענף אייל (מימין) ומנהל המטבח, רם.
 
הדפס הדפס הדפס
שלח לחבר שלח לחבר שלח לחבר
שנה גודל פונט שנה גודל פונט שנה גודל פונט
Site by ITdesign - בניית אתריםEtsuv. Creative Group